Laatste Nieuws Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...
Algemene ledenvergadering
Vacatures
Ruime overwinning voor Ge...
Update dag 3 Willie Verb...
Zondag as.
DVOL - Germania
aanvang 14.00 uur!

Vrijdag as
Germania Reunie !

Vrijdag as geen bingo in het clubhuis!

Nieuws - Hartverwarmende inzet van Germania vrijwilligers

Toegevoegd op maandag 22 januari 2018 - 16:32
Germania werd vorige week tijdens de storm ernstig getroffen nadat de stormachtige wind het gehele dak van het clubhuis weg had gevaagd. Doordat het dak weg werd geblazen, ontstonden er binnen in het clubhuis enorme lekkages. Kortom de ravage was compleet en er was dringend hulp nodig om verdere schade zoveel mogelijk te voorkomen.

En dan komt de ware aard van de Germania mensen naar boven want daar waar ze soms buitengewoon kritisch zijn op alles en iedereen, daar stonden zij nu zij aan zij om het clubhuis weer zo snel mogelijk te voorzien van een nieuw nooddak. En het werk dat verricht moest worden, was enorm. De dag na het incident stonden er maar liefst 20 tot 25 mensen klaar om, samen met mensen van Nillessen Uw Dak, zowel op het dak als op de begane grond de benodigde werkzaamheden te verrichten.

Iedereen deed wat ie kon, de inzet en het enthousiasme waarmee de handen uit de mouwen werden gestoken, was in één woord ontroerend. Tijdens dit soort tegenslagen, wordt eigenlijk pas echt duidelijk wat de club Germania voor de mensen van de Stekkenberg betekent. Dat zit diep in hun hart, ook al zullen ze dat zelf niet al te vaak zeggen. Maar vorige week kwam het er weer eens uit.

De enorme solidariteit en de wil het zich voordoende probleem gezamenlijk op te lossen waren zo krachtig, dat het mij diep heeft getroffen en vervulde mij met een enorme trots. We zijn nu enkele dagen verder en de zaak is al inmiddels weer “stormdicht” en dat is binnen twee dagen gerealiseerd. Daar mag Germania trots op zijn en waar de club nog meer trots op mag zijn, zijn hun geweldige vrijwilligers. Er waren de afgelopen dagen meer vrijwilligers aan het werk dan dat er soms toeschouwers zijn bij de wedstrijden van ons eerste elftal.

Over dat eerste mogen we echt oprecht trots zijn en aan dat tweede gaan we vanaf nu werken. Want als de storm één ding heeft duidelijk gemaakt is het wel dat Germania voor heel veel mensen meer betekent dan dat sommige zwartkijkers weleens denken. Germania vrijwilligers, jullie mogen trots zijn op jezelf, jullie zijn een uniek stelletje neulers, maar wel neulers die als het moet er altijd zullen zijn voor onze mooie club.

Namens het bestuur en al degene die Germania een warm hart toedragen, bedankt.

Kees Heijmans