Laatste Nieuws Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...
Algemene ledenvergadering
Vacatures
Ruime overwinning voor Ge...
Update dag 3 Willie Verb...
Zondag as.
DVOL - Germania
aanvang 14.00 uur!

Vrijdag as
Germania Reunie !

Vrijdag as geen bingo in het clubhuis!

Nieuws - Voorbeschouwing; Germania gaat op bezoek bij Leones

Toegevoegd op donderdag 12 oktober 2017 - 12:34
Germania won afgelopen zondag verdiend met 2-1 van Vorden. Deze uitslag had veel hoger kunnen en moeten uitvallen want Germania liet teveel kansen onbenut. Daarmee revancheerde de ploeg van Piet de Kruijff van de matige seizoensouverture tegen Orion en de in de slotfase weggegeven 2 punten uit tegen AZC.

Aanstaande zondag in de uitwedstrijd tegen Leones zal men toch wat zuiniger met de kansen moeten omgaan want dat er zoveel kansen zullen ontstaan als afgelopen zondag tegen Vorden, lijkt erg onwaarschijnlijk.

Leones begon prima aan de competitie door uit bij Concordia Wehl met maar liefst 1-4 te winnen. Een week later kwam echter het sterke Spero op bezoek en de Elstenaren wonnen van Leones met 0-2. En vorige week was Union te sterk voor Leones want men kreeg maar liefst met 4-0 een stevige tik op de neus. Een grote kans dus dat het deze week flink zal onweren tijdens de trainingen bij Leones en geloof maar gerust dat men aanstaande zondag het één en ander recht zal willen zetten.
Vorden Jens goal
Leones heeft 3 punten uit drie wedstrijden en Germania heeft een puntje meer. Het belang van deze wedstrijd wordt daarmee meteen duidelijk. Verlies voor één van de twee partijen betekent dat men voorlopig naar beneden zal moeten kijken en winst betekent dat men weer volledig meedoet om de bovenste plaatsen. Germania maakte 7 doelpunten maar kreeg er maar liefst 8 tegen. En dat is echt teveel. Je kunt en mag niet verwachten dat je steeds 3 doelpunten of meer moet maken om een wedstrijd te winnen. De doelpunten werden tot nu toe te gemakkelijk weggegeven, terwijl Germania voetballend de laatste twee wedstrijden tegen AZC en Vorden steeds de beter voetballende ploeg was.

Goed voetballen betekent echter niet dat je zomaar een wedstrijd wint, goed positiespel moet wel tot iets leiden. En als het positiespel om één of andere reden eens wat minder lukt, mag ook best eens direct de spitsen gezocht worden. Soms is het aan te raden wat eerder eens schot te wagen dat oneindig door te combineren op zoek naar een fraaie intikker. Competitie spelen is geen speeltuin, het gaat keihard om de punten. Het is goed dat een ploeg plezier heeft in het spelletje maar het moet wel tot iets leiden. Combineren om het combineren, leidt veelal tot verlies want de tegenstandster zoekt vaak met minder fraai voetbal de directere weg naar het doel. En als dat gebeurt, dient de achterhoede zich te realiseren dat men er in eerste instantie staat om doelpunten te voorkomen. Pas als dat zeker gesteld is, kunnen verdedigers zich wagen aan aanvallendere acties. Germania heeft zich, zoals gezegd, goed hersteld van de mislukte seizoensopening en kan aanstaande zondag tegen Leones laten zien of men mee kan gaan doen om de bovenste plaatsen. Winst betekent dat dit inderdaad zo is, verlies echter betekent dat de groen-witten dan bij de onderste vijf plaatsen blijven hangen. En daar wil je als club liever niet staan.

Kortom: Ingrediënten genoeg om zondag de ploeg tegen Leones massaal te gaan steunen want het gaat nu al om een min of meer cruciale wedstrijd. De wedstrijd begint om 14.00 uur.