Laatste Nieuws Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...
Algemene ledenvergadering
Vacatures
Ruime overwinning voor Ge...
Update dag 3 Willie Verb...
Zondag as.
DVOL - Germania
aanvang 14.00 uur!

Vrijdag as
Germania Reunie !

Vrijdag as geen bingo in het clubhuis!

Nieuws - Voorbeschouwing; Germania hopelijk meteen wakker na aanvangssignaal

Toegevoegd op donderdag 5 oktober 2017 - 13:31
Germania speelde afgelopen zondag uit tegen AZC in Zutphen een knotsgekke wedstrijd. Na 12 minuten stond men al met 0-2 achter doordat vooral de achterhoede de zaken niet op orde had. Daarna herpakte de ploeg zich en kwam zelfs op een 2-4 voorsprong. Dat het in de laatste 10 minuten nog mis ging en het dus uiteindelijk 4-4 werd, was te wijten aan een combinatie van onervarenheid en gebrek aan overleg tussen de diverse linies.

Aanstaande zondag spelen de groen-witten thuis tegen Vorden. Deze ploeg heeft nog geen enkel punt uit twee wedstrijden maar dat zegt in deze fase van de competitie natuurlijk helemaal niets. Germania zal meteen na het aanvangssignaal wakkerder moeten zijn dan afgelopen zondag want anders dient het ergste te worden gevreesd. Het mag niet mogelijk zijn dat je in een tijdsbestek van een tiental minuten 5 tot 6 opgelegde kansen weggeeft aan de tegenstander. Een wedstrijd duurt 90 minuten en Germania speelde er afgelopen zondag maar 60 van. Het eerste kwartier deed men niet mee en ook het laatste kwartier bleef van het goede spel dat een uur lang daarna was gespeeld, weinig over.
azc Nasim
Positief was dus dat uur dat er prima werd gevoetbald, Germania was technisch de bovenliggende partij. Maar daarmee win je niet zomaar wedstrijden in deze klasse. Soms moet ook even in de handen worden gespuugd. Het moet duidelijk worden dat in deze klasse alleen goed positiespel en technische hoogstandjes geen enkele garantie bieden voor succes. De ploeg moet er zich van bewust zijn dat de punten die je nu te lichtvaardig weggeeft straks in de eindafrekening dubbel gaan tellen. Om dan tegen elkaar te zeggen: “Hadden we tegen Vorden maar wat meer geleerd van de wedstrijd een week eerder tegen AZC” is dan te laat. De ploeg van Piet de Kruijff dient zich dat goed te realiseren. De speelsheid hoeft niet uit het spel te verdwijnen maar een voetbalwedstrijd op dit niveau is geen speeltuin waar iedereen maar mag doen wat hem zelf goeddunkt.

Voetbal is een teamsport en een elftal is nog nooit kanpioen geworden door elf individualisten. Resultaat behaal je alleen maar als team, rekening houdend met elkaars sterke en minder sterke kanten. Hopelijk is dat besef inmiddels doorgedrongen en gaan we er aanstaande zondag wat van zien. Teveel punten verspelen in de beginfase van de competitie is vaak funest, zowel als je hogere doelen nastreeft als ook als je graag gevrijwaard wilt blijven van degradatiezorgen. En dat laatste willen we in ieder geval heel erg graag.

Steun van supporters is altijd nodig want als het even niet geweldig gaat, is die steun onontbeerlijk. Laten we dat met zijn allen ook eens beseffen. Op een kampioenskar staan kan en wil iedereen, steun geven in iets mindere tijden is een geheel ander verhaal. Dan pas laat je zien dat je een echte supporter bent. Graag tot zondag om half 3 op Noord.