Laatste Nieuws Ook uitstekende beker sta...
Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...
Algemene ledenvergadering
Vacatures
Ruime overwinning voor Ge...
Update dag 3 Willie Verb...
Zondag as.
DVOL - Germania
aanvang 14.00 uur!

Vrijdag as
Germania Reunie !

Vrijdag as geen bingo in het clubhuis!

Nieuws - Voorbeschouwing: Germania moet beter tegen AZC na slechte start tegen Orion

Toegevoegd op donderdag 28 september 2017 - 12:58
Na een slechte seizoenouverture tegen Orion (1-3 verlies) zal de ploeg van Piet de Kruijff aanstaande zondag tegen het Zutphense AZC aan de bak moeten. AZC, dat dit jaar, het 100 jarig bestaan zal gaan vieren, speelde vorige week uit gelijk tegen WAVV (0-0).

AZC is een grote vereniging die beschikt over meer dan 40 teams. Zoals gezegd spelde de ploeg vorige week gelijk tegen WAVV waarbij AZC toch de beste kansen had. Een uitblinkende keeper van WAVV voorkwam dit echter.
Germania startte deze competitie ronduit slecht en ging terecht ten onder tegen het beter spelende Orion. Tijdens de eerste helft was het vooral het verdedigende deel van de ploeg die het danig liet afweten want Orion combineerde zich bijna ongehinderd 5 tot 6 doelrijpe kansen. Dat de score de eerste helft slechts 0-2 was, lag meer aan de nauwkeurigheid van de Orion voorwaartsen dan aan het goede verdedigende werk van Germania.

Dat zal aanstaande zondag tegen het sterk geachte AZC toch anders moeten, anders wordt het in Zutphen een kansloze missie. Ook aanvallend wist Germania zich weinig kansen uit te spelen en dat is toch een voorwaarde om een wedstrijd te kunnen winnen. Het spel is nog te onrustig maar misschien valt dit wel te verklaren door het grote aantal wijzigingen binnen het team. Misschien is het raadzaam weer terug te keren of te komen tot afgesproken vastigheden. Een verdediger verdedigt in eerste instantie en pas als het echt kan, gaat die mee de aanval in.

orion thuis 2017 melvin
Het mag niet voorkomen dat een verdediger zomaar naar voren rent zonder zich af te vragen wat ie achter laat. Dat vergt overleg en contact met een middenvelder die dan de verdedigende taak over dient te nemen. Maar ook moet duidelijk zijn waar men “druk gaat zetten” bij balverlies. Als een achterhoede blijft hangen en de voorhoede zakt niet in dan ontstaat er een niet te belopen ruimte voor de middenvelders. Spelers kunnen elkaar enorm helpen door soms vijf meter “in te zakken” of juist 5 meter verder naar voren te verdedigen. Afgelopen zondag gebeurde dat allebei niet waardoor Orion naar believen kon combineren. Dat zal zondag anders moeten, anders wordt het in Zutphen een moeilijke opgave. Maar de competitie is nog jong, er kan nog van alles gebeuren. Maar dan moeten er wel “vastigheden” ontstaan waarop je altijd kunt terugvallen als het eens wat minder loopt.

De wedstrijd zondag begint om 14.00 uur. Het zou goed zijn als in een mindere periode de supporters het initiatief zouden nemen om de ploeg massaal te gaan steunen. Dat is in tijden van voorspoed vanzelfsprekend. Een goede supporter gaat echter juist ook in een mindere periode. Dus supporters: laat u zich eens van de beste kant zien, dat motiveert een ploeg enorm en juist nu heeft de ploeg dat nodig. We zien elkaar in Zutphen.